בִמקוֹם - אתר לצעירים
 
 
 
כניסה לקהילת במקום
 
דואר אלקטרוני
 
סיסמה
 
שכחת סיסמה?
 
 
משתמש חדש?
 
 
 
 
לוח עבודה בקיבוץ.png
 
 
 

פויקה לוהט למחנאי ולמשוטט

דף הבית > חדר אוכל >  פויקה לוהט למחנאי ולמשוטט
 
 
 

אם החמסינים המזעזעים של תחילת השבוע לא שברו אתכם סופית, יכול להיות שתרצו לצאת בסוף השבוע ליער או לחוף, להתפרקד עם חברים על מחצלות ולהכין לכם תבשיל נאה בסיר הפויקה (ומי שלא יודע מה זה פויקה מוטב לו שימשיך לקרוא בהבעה שליוה כדי לא לחשוף את המבוכה, ויברר אחר כך בגוגל). אמנם מדובר בתבשילי קדירה מהבילים שאולי לא מתאימים, בגדול, לקיץ – ולכן כדאי לנצל כל ערב קריר ולעשות את זה עכשיו, לפני שיתחיל הגיהנום האמיתי.
 
 
פויקה על האש. צילום: ערן גל-אור
 
אז כדי שלא תהיו חסרי אונים אנחנו מביאים כאן מתכון מפורט לתבשיל כנפי עוף וירקות ברוטב סילאן, ולכם נשאר רק לקנות את הסיר ולארגן את החבר'ה. לא לשכוח להגיד להם להביא כל אחד כלי אוכל אישיים, כדי להמנע משימוש בחד פעמי המזהם!
 
מתכון לתבשיל כנפי עוף וירקות ברוטב סילאן (מתוך סדרת ספרי טיולים למשפחות עם ילדים)
  
משך ההכנה והבישול: 2.5-2 שעות.
 
כלים וציוד:
עצים למדורה (משטחים מהמפעל הקיבוצי הקרוב למקום מגוריכם)
סיר פוייקה במידה 3
קרש חיתוך
קולפן
סכין לחיתוך (המכונה גם "סכין חדר אוכל")
כף גדולה
 
המצרכים הדרושים (תבשיל ל-6 אנשים):
10-12 כנפי עוף מנוקות
4 בצלים
3 תפוחי אדמה
3 בטטות
רבע דלעת
4-3 גזרים
3-2 כוסות גדושות אורז לבן
10 פטריות שמפיניון טריות
5 עגבניות
2-1 ראשי שום
1 כוס סילאן (דבש תמרים)
0.5 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 בקבוק קולה
חצי בקבוק יין אדום חצי יבש
3 ליטר מים
10-8 עלי דפנה
2 כפות מלח
פלפל שחור – לפי הטעם
רבע ליטר שמן
 
אופן ההכנה:
מקלפים את הבטטות, הדלעת, הבצלים והגזרים.
חותכים גס את הירקות הקשים – הבצלים, תפוחי האדמה, הגזרים, הבטטות והדלעת.
לאחר מכן חותכים את העגבניות ואת הפטריות לחתיכות קטנות, מפרידים את שיני השום ומקלפים אותן.
במקביל הבנים המגניבים בחבורה עושים דאווינים ומדליקים מדורה בינונית ובונים סביבה מעמד מאבנים. כשהאש חזקה מספיק מניחים בתוכה את הסיר, כך שהוא נתמך במעמד.
שופכים את השמן לסיר וממתינים שיבעבע. מוסיפים בזהירות את כנפי העוף לתוך הסיר, ומטגנים אותן מכל הכיוונים כ-10 דקות.
מוסיפים את כל הירקות החתוכים ואת שיני השום.
מוסיפים לפויקה חצי בקבוק יין, בקבוק קולה ומים, כך שהירקות יהיו מכוסים בנוזלים (ובכל זאת הסיר לא יהיה מלא לגמרי). מוסיפים סילאן, צ'ילי מתוק, מלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר וממתינים.
 
בזמן ההמתנה כדאי להוסיף עצים למדורה ולשמור על אש חזקה, ומדי פעם לערבב את הירקות והעוף.
לאחר כשעה מוסיפים את העגבניות, הפטריות ואת עלי הדפנה, וטועמים– אם העוף מוכן ותפוחי האדמה רכים מספיק, מוסיפים את האורז (בין 2 ל-3 כוסות), מערבבים ומכסים שוב.
ממתינים כחצי שעה נוספת, פותחים שוב את הסיר וטועמים - אם האורז רך ומוכן, משאירים את המכסה פתוח, מערבבים וממתינים שכל הנוזלים יתאדו. אם האורז עדיין לא התרכך – מכסים שוב ומבשלים עוד קצת. כאשר כל הנוזלים מתאדים, האורז מוכן והתבשיל אינו נוזלי – מוציאים את הסיר מהאש.
 
המתכון לקוח מתוך סדרת ספרי טיולים למשפחות עם ילדים, בהוצאת מסלולים - להתאהב בארץ מחדש.