"לא סובל את חיי הקיבוץ", יורה דורון בוטניק, "מעולם לא אהבתי. אין סיכוי להיות אינדיבידואל בקיבוץ, אסור להיות. כבר מלכתחילה רציתי לעזוב וגם העזיבו אותי בגיל 8, כששלחו אותי לבית חולים בנס ציונה לטיפול בילדים חולי נפש. זה נראה לך הגיוני? אחרי שנה חזרתי לקיבוץ אבל כבר לא הייתי שם, עברתי לגור בחלל. פירוש המילה 'מענית' הוא תלם. אני ירדתי מהתלם, או הוציאו אותי מהתלם, זה לא משנה. כמה שאשב פה בבית של ההורים, אשתה קפה, אעשן סיגריות ואקליט אלבומים - לקיבוץ אני לא אחזור לעולם".
חוויה זו, שחוברת לחוויות סמים ותהיות קיומיות כלליות, מספקת חומרים לאלבום הסולו הראשון של בוטניק – "דמעות בחינם – חלק 1" (שני החלקים הנוספים כבר הוקלטו ונמצאים בשלב המיקסים). אלבום חודר, קודר, מרגש, מלנכולי ומקורי, בו הוא אחראי על כל הלחנים ועל חלק גדול מהטקסטים.
טקסטים נוספים קיבל בוטניק מחברו דרור מגל מכרכור, חבר להקת 'דרור והסיבות'. "אנשים משלמים כסף לפסיכולוגים כדי לבכות", מסביר בוטניק את מקור שם האלבום, "אצלי הדמעות הן בחינם, ורק מי שרוצה תורם לפי יכולתו. דמעות מתחברות אצלי למוזיקה בצורה מאוד חזקה ואני בוכה ממוזיקה עם דמעות כבר שנים".
למרות גילו הצעיר, בוטניק, הוא כבר שם מוכר בסצנת המוזיקה העצמאית בישראל בזכות תפקידו כסולן והרוח החיה של להקת "אינגה דינגו". להקה שסומנה בשנים האחרונות כאחד הדברים המרעננים והמבטיחים ביותר ברוק הישראלי.אחרי הפסקה קצרה, מתעתדת 'אינגה' לחזור לפעילות, אך מי שמחפש קשר בין הקו המוזיקלי של הלהקה, לקו שמאפיין את קריירת הסולו של בוטניק, יתקשה למצוא אותו.
"הקשר בין האלבום הזה ל'אינגה דינגו', הוא שאין שום קשר. פה אתה מקבל דמעות בחינם ושם אתה מקבל חופש בחינם. אגב, פירוש השם 'אינגה דינגו' זה חופש מוחלט. עכשיו תישאל אותי מה זה אינגה דינגו".
מה זה אינגה דינגו?
"זה 'הסבל הנצחי'. אתה יכול לשאול עוד פעם".
מה זה אינגה דינגו?
"זה כוס קפה. בעצם זה צמח מאוסטרליה שאוכל אותך ומקיא אותך בצורה חדשה לגמרי".
וזה מה שהצמח עשה לך?
"כן. הוא ירוק, דרך אגב".
|
הועזב בגיל שמונה. דורון בוטניק |
אין שום דבר שגרתי בדורון בוטניק. אולי לכן קשה לתאר סגנון מוזיקלי מוגדר באלבומו. יש שם רוק אלקטרוני, לצד פולק, שירים צורמים ורועשים, שמשתלבים עם בלדות שקטות ואפלות, אותן מגיש בוטניק בקולו הייחודי וחודר הקרביים.
האלבום הוקלט בנקודות זמן שונות ובמקומות שונים, עם נגנים שונים, ובזגזוג בלתי פוסק בין עברית לאנגלית. "כל העשייה של האלבום הייתה מאוד אקלקטית", הוא אומר, "אבל החוויה היא אחת".
ולמה אתה יותר מתחבר? אנגלית או עברית?
"זה לא משנה לי. בסופו של דבר זה הכל בג'יבריש. בלי להעליב, גם השיחה הזאת היא בג'יבריש".
את גישתו הייחודית והמקורית מנסה לתעל בוטניק גם ללימודי מוזיקה. בתחום זה הוא מעביר שיעורים לכל מי שחפץ. "אני מלמד כל אחד את מה שהוא צריך", הוא מסביר, "אם אתה רוצה להיות זמר, אני אוציא ממך את השירה. אם אתה רוצה ללמוד הרמוניה אני אוציא ממך את ההרמוניה, רק צריך לפנות אלי באי-מייל butnikdoron@gmail.com". איפה אפשר לשמוע אותך?
"כרגע אין הופעות מתוכננות, אבל אפשר לשמוע את אלבום הסולו שלי בכתובת http://doronbutnik.bandcamp.com ולהתעדכן על הופעות בדף הפייסבוק שלי. את האלבומים של 'אינגה דינגו', ניתן לשמוע בפייסבוק של הלהקה, או לשלוח לי מייל. אני בנאדם פתוח". שאיפות לעתיד?
"לכבוש את העולם ואז להרוס אותו...".