במחוזות השונים של הליגה הארצית לנשים בלטו שתי קבוצות שעלו לפלייאוף. הראשונה היא הפועל חוף השרון שבמהלך העונה דרסה כל קבוצה שעמדה בדרכה וסיימה ראשונה בטבלה של מחוז פתח תקווה עם 18 ניצחונות לעומת 2 הפסדים בלבד. לצערן הרב של הבנות משפיים, בפלייאוף הן כבר נתקלו במשוכות גבוהות בדמותן של זיכרון יעקב/מעגן מיכאל ומתנ"ס תל כביר. שתי הקבוצות היו גדולות על הקיבוצניקיות שמסיימות את בית ב' של הפלייאוף עם 6 הפסדים מ-6 משחקים.
עונה מצוינת עברה גם על הפועל מטה יהודה שסיימה עונה נהדרת במחוז השפלה עם 17 ניצחונות והפסד בודד והעפילה שנה שנייה ברציפות לפלייאוף. אבל למי שחשב שהשנה תצליח הקבוצה מקיבוץ צרעה לעשות את עליית המדרגה המתבקשת נכונה אכזבה. החניכות של ענת דרייגור, התקשו מאוד בבית ג' של הפלייאוף וסיימו אותו עם 5 הפסדים לעומת ניצחון בודד ובמקום השלישי מתוך ארבע קבוצות.
|
ענת דרייגור במדי מטה יהודה. עונה מצויינת לנשות הקיבוצים |
לשתי הקבוצות האלה נוספות עוד קבוצות קיבוציות שנתנו עונות בהחלט מוצלחות אך לא העפילו לפלייאוף. במחוז הצפוני, הפועל מרום גליל מקיבוץ יראון, סיימה את הליגה במקום השני עם 18 ניצחונות ושני הפסדים, במחוז העמקים היתה זו הפועל גלבוע/מעיינות שהגיעה לסגנות הליגה עם 14 ניצחונות ו-6 הפסדים. במחוז הדרומי, הפועל יד מרדכי, לא הצליחה להביא העונה את היכולת הגבוהה שאפיינה אותה בעונות הקודמות והסתפקה הפעם רק במקום הרביעי בטבלה עם 14 ניצחונות ו-4 הפסדים.
(סייע בהכנת הכתבה – דגן ויינר).
גברים בצמרת
בליגות לגברים, ניתן למצוא ייצוג נכבד אף יותר לתנועה הקיבוצית ואלה התוצאות הבולטות של העונה:
ליגה ארצית – הקבוצה הקיבוצית הבולטת ביותר בליגה הארצית גם השנה, היתה הפועל חוף השרון, ששוב נהנתה מעונה מצוינת, בה הפגינה כדורסל מהנה, התברגה בחלק העליון של טבלת המחוז הצפוני וסיימה לבסוף במקום השני עם 16 ניצחונות ו-6 הפסדים. העלייה לליגה הלאומית אמנם שוב חמקה לקיבוצניקים משפיים מבין האצבעות, אך לא בטוח שרוצים שם בכלל לעלות ליגה וככל הנראה מעדיפים להמשיך להיות בצמרת הליגה הארצית.
במקום החמישי באותו מחוז ניתן למצוא את הפועל עמק יזרעאל, שסיימה עונה סולידית עם 12 ניצחונות ו-10 הפסדים. לא עונה מרהיבה, אך בהחלט סבירה. כעת נערכים בעמק לעונה הבאה, כשעל הפרק עומדת גם אפשרות לאיחוד עם הפועל מגידו/יקנעם מהליגה הלאומית. נצפה להתפתחויות.
ליגה א' – בעוד בליגה הארצית ראינו כמעט עלייה, בליגה א' נרשמה עליית ליגה יפה לה אחראית הפועל גליל עליון. עם סגל המבוסס על שחקני קבוצת הנוער הנהדרת, לצד ותיקים דוגמת ברק פלג (שחקן עבר מפואר ועוזר מאמן גליל/גלבוע), הצליחו הבחורים מהגליל לעשות עוד צעד חשוב בדרך חזרה לצמרת הכדורסל הישראלי וכבשו את המקום הראשון של המחוז הצפוני עם 17 ניצחונות לעומת הפסד בודד ובשנה הבאה הם ישחקו בליגה הארצית. (לפרטים נוספים: galilole.org.il).
מי שכמעט הצליחה לעשות את אותו דבר במחוז הדרומי היא הפועל נען שסיימה את העונה הסדירה במקום השני בטבלה עם 16 ניצחונות ו-6 הפסדים, מה ששלח אותה למשחקי המבחן לעליה. לצערם (או לשמחתם) של הקיבוצניקים במשחקי המבחן הם לא הצליחו להפגין את היכולת הגבוהה שאפיינה אותם כל העונה ולבסוף הם לא מצליחים להעפיל וימשיכו עונה נוספת בליגה א'.
במחוז השרון, היתה הצלחה פחות גדולה כשהפועל מגידו/דליה הידועים בכינויים "אריות מגידו", הפגינו עונה פושרת במיוחד. הקבוצה שנועדה לתת אלטרנטיבה מקומית לקבוצת ה"שכירים" – הפועל מגידו/יקנעם, סבלה מעזיבה של שחקנים רבים ונקלעה לקרבות תחתית. החתמתו של כוכב העבר תמיר לב מגבע תרמה ליכולת משופרת במאני טיים, מנעה מהם ירידה והציבה אותם בסיום העונה במקום ה-8 בטבלה עם 8 ניצחונות לעומת 14 הפסדים. כעת יראו במגידו, איך לשפר את היכולת לקראת העונה הבאה. באותו מחוז, הפועל מעגן/שדות ים, הפגינה יכולת אפילו פחות טובה, אך גם היא לבסוף שורדת בליגה ומסיימת במקום ה-10 עם 7 ניצחונות ו-15 הפסדים.
ליגה ב' – בליגה ב', הצליחו שלוש קבוצות קיבוציות לסיים במקומות הראשונים במחוזותיהן ולקבל את הזכות לעלות ליגה: במחוז זבולון, נרשמה עליית ליגה של הפועל גוש זבולון מקיבוץ רמת יוחנן שסיימה במקום הראשון עם 21 ניצחונות ו-3 הפסדים. במחוז השומרון, עשתה את אותו דבר הפועל מעגן מיכאל, שסיימה עם 19 ניצחונות והפסד בודד. גם במחוז המרכז יש מנצחת קיבוצית כשהפועל נצר סירני כובשת את הפסגה עם 20 ניצחונות ו-2 הפסדים.
כל הכבוד לכולם, ניפגש בעונה הבאה.
שמרת חזק
ביום שישי שעבר הגיעה הליגה האזורית במועצה אזורית מטה אשר לרגע השיא שלה, כשמשחק הגמר הפגיש אלופת העונה שעברה – עברון, שבמהלך כל העונה סומנה כפייבוריטית מוחלטת, עם יריבתה המושבעת שמרת שלא לקחה את התואר 16 שנה והבטיחה את עלייתה לפלייאוף רק במחזור האחרון של הליגה הסדירה.
למרות שבמהלך העונה הביסה עברון את יריבתה פעמיים (5:1, 12:5), שמרת שנהנתה מיתרון ביתיות פתחה חזק ולעיני 500 צופים נלהבים עלתה, עוד במחצית הראשונה ליתרון סנסציוני של 2:0 משער עצמי ועוד אחד של רון טבצ'ניק. במחצית השנייה הגבירה עברון את הלחץ, אך בשער של שמרת עמד אביתר דותן בן ה-43 שבמשחקו האחרון בקריירה פשוט "נעל" את השער וסיכל כל ניסיון הבקעה. כמאמר הקלישאה, "מי שלא מבקיע סופג" ושמרת השיגה עד הסיום שני שערים נוספים מרגליהם של חגי קרן וכרמל רוט בדרך ל-4:0 משכנע וסנסציוני שהביאה לה את האליפות אחרי 16 שנות גלות ונתן את האות לחגיגות בקיבוץ.
"אין דבר יותר מתוק מלסיים קריירה עם אליפות", אמר בסיום השוער המיתולוגי אביתר דותן, שאף זכה בתואר מצטיין המשחק, "אני משחק בשמרת מ-1983, אז הייתי בכיתה ט' ונראה לי שמספיק. אני מאושר שפרשתי עם אליפות, אבל הייתי עושה את זה גם אם לא היינו זוכים. אם ואן דר סאר פורש בשנה הבאה, נראה לי שגם תורי הגיע".
גם בפעם הקודמת עברון יצאו לוזרים. צפו