בִמקוֹם - אתר לצעירים
 
 
 
כניסה לקהילת במקום
 
דואר אלקטרוני
 
סיסמה
 
שכחת סיסמה?
 
 
משתמש חדש?
 
 
 
 
לוח עבודה בקיבוץ.png
 
 
 

מחיר הנכס בהרחבה קיבוצית

דף הבית > בקיבוץ >  מחיר הנכס בהרחבה קיבוצית
 
 
 

מחיר הנכס בהרחבה קיבוצית

מהי הרחבה קיבוצית? כיצד רוכשים בה נכס? כיצד נכנס שמאי מקרקעין לתמונה? על זאת ועוד נענה במאמר זה.

מהי הרחבה קיבוצית?

הרחבה קיבוצית היא האפשרות להתגורר בקיבוץ מבלי להיות חבר בו. כלומר, ישנה אפשרות גם לאנשים, שאינם חברי קיבוץ ליהנות מהאווירה הקיבוצית, אך לא להיות חלק מהחובות והזכויות של חברי הקיבוץ. אפשרות זו הפכה למושכת במיוחד בשנים האחרונות בעיקר עבור זוגות צעירים, אבל לא להם בלבד.

המשיכה אל הקיבוץ

כאמור, אפשרות זו יכולה להיות מאוד אטרקטיבית, מפני שהיא מאפשרת לגרים בהרחבה קיבוצית ליהנות מהאווירה הפסטורלית של הקיבוץ וליהנות מחיי החברה בו ומרמת החינוך הגבוהה בו. התוצאה הישירה של עובדה זו היא, שערך הנכסים בהרחבה קיבוצית הוא גבוה ועל כך יוכל להעיד כל שמאי מקרקעין מומלץ ומנוסה בתחום.

מציאת נכס

היות שנכסים בהרחבות קיבוציות הם בעלי ביקוש גבוה במיוחד, לא קל בכלל למצוא נכסים כאלו וקשה עוד יותר לאמוד את ערכם. לכן, חשוב להיעזר באנשי מקצוע, אשר יוכלו לכוון אתכם אל הנכס המתאים ולהעריך עבורכם את הנכס הרצוי ולשם כך אתם זקוקים לשירותיו של שמאי מקרקעין. כמו כן, במידה ואתם מחפשים נכס בהרחבה קיבוצית במרכז, מומלץ לפנות אל שמאי מקרקעין במרכז, שמכיר את האיזור היטב וכך גם לגבי כל איזור אחר בארץ – כדאי להיעזר בשירותיו של שמאי מקרקעין מומלץ מאותו האיזור.

קביעת מחיר הנכס

אמנם מחירו של נכס מכל סוג שהוא לא נקבע על ידי שמאי מקרקעין אלא על ידי מוכר הנכס, אבל שמאי מקרקעין במרכז, המכיר היטב את האיזור ואת ערכי הנכסים בו, יוכל לתת לכם הערכה מקצועית ואמינה של ערך הנכס. ההערכה נעשית על ידי שקלול של משתנים כדוגמת סוג הנכס, מיקומו, שטחו ועוד. כמו כן, גם ערך נכסים דומים באיזור משפיע רבות על ההערכה שתינתן לכם משמאי המקרקעין.

רכישת נכס

רכישת נכס בהרחבה קיבוצית שונה למדי מרכישת נכס אחר. בשונה מרכישת דירה בעיר, רכישת נכס בהרחבה קיבוצית כרוכה בתהליך של קבלה ואישור. למרות שלמטרת מגורים בהרחבה קיבוצית אין צורך בהצטרפות וחברות בקיבוץ, ישנו תהליך קצר שצריך לעבור לפני רכישת נכס בהרחבה. התהליך כולל הצטרפות לאגודה השיתופית של כלל רוכשי הנכסים בהרחבה באמצעות ועדת קבלה ואישור הדדי של שני הצדדים. לאחר הקבלה, יש לחתום על חוזה מול הקבלן, המנהל והקיבוץ עצמו.

חוזים לחתימה

לאחר בחירת הנכס הרצוי וקבלת המלצות של שמאי מקרקעין מומלץ ולאחר אישור הדדי מול ועדת הקבלה, ישנם חוזים, עליהם צריך לחתום לקראת רכישת נכס בהרחבה הקיבוצית:

·         רכישת הבית – בין הרוכשים לבין קבלן הבנייה

·         חכירת השטח – בין הרוכשים לבין מנהל מקרקעי ישראל

·         הסדרת היחסים עם הקיבוץ – בין הרוכשים לבין הקיבוץ

מתי פונים לשמאי מקרקעין?

הפניה לשמאי מקרקעין נעשית בשלב מוקדם יחסית בתהליך הרכישה. מן הסתם, לפני חתימה על חוזים והסכמים כלשהם מול הגורמים המצוינים לעיל. למעשה, מומלץ לבחור את השמאי המתאים לכם בהקדם האפשרי ולאחר מציאת נכס רלוונטי, להזמין את שירותיו להערכת הנכס המדובר.

בחירת שמאי מקרקעין

למרות שזו משימה לא פשוטה בפני עצמה, אין זה מספיק למצוא שמאי מקרקעין מומלץ ואמין! בנוסף לכך, חשוב גם שהשמאי יהיה מאותו האיזור המדובר. ככתוב לעיל, אם אתם מעוניינים בנכס במרכז, רצוי שתבחרו לעצמכם שמאי מקרקעין במרכז. בנוסף, רצוי לתכנן מראש את התקציב שלכם, זה שמוקצב לנכס וזה שמוקצב לאנשי המקצוע, אשר ילוו אתכם לאורך התהליך.