בִמקוֹם - אתר לצעירים
 
 
 
כניסה לקהילת במקום
 
דואר אלקטרוני
 
סיסמה
 
שכחת סיסמה?
 
 
משתמש חדש?
 
 
 
 
לוח עבודה בקיבוץ.png
 
 
 

תאכל מרק, תהיה חזק (וחם)

דף הבית > חדר אוכל >  תאכל מרק, תהיה חזק (וחם)
 
 
 

בכל קיץ אנחנו לא מאמינים שיכול להיות פה קר, ובכל חורף אנחנו נזכרים שיכול להיות. לרגל צניחתן החופשית של הטמפרטורות חשבנו שיהיה נחמד לחמם את האווירה עם איזה מרק חם ומהביל, ולשם המשימה גייסנו שף אמיתי שיחלוק אתכם כמה מתכונים מנצחים. רונן עזר, שף מסעדתמוזה שבסחנה, פוצח ממש עכשיו בערבי מרקים במסעדה: אם תגיעו בימי שלישי אחרי השעה 18:30, תוכלו לשאוב מרק ללא הגבלה מתוך בר מרקים עשיר – תמורת 34 ₪ בלבד. נשמע כמו בילוי חורפי די ראוי, במיוחד כשהסחנה הוא מקום יפה כל כך - אפילו בחושך ואפילו כשקר.
צילומים: אתי חן ברייר
 

מרק כתום אסיאתי

 
מצרכים:
2 יחידות כרישה קצוצה לטבעות
2 יחידות בצל אדום קצוץ
1 גבעול למון גראס שלם (או לימונית)
שורש ג'ינג'ר אחד קצוץ
2 גזרים חתוכים לטבעות
4 בטטות חתוכות לקוביות
כחצי ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
5 שיני שום
2 מיכלים של קרם קוקוס
מלח
פלפל גרוס
מעט קארי (לא חובה)
2 ליטר ציר ירקות
4 כפות שמן זית
 
אופן ההכנה:
בסיר גדול מאדים: כרישה, בצל אדום, ג'ינג'ר ולמון גראס שלם. מוסיפים את הגזר, הבטטה והדלעת וממשיכים לאדות, מתבלים במלח, פלפל וקארי, מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים הכל ביחד למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות עד להתרככות הירקות. בעזרת מלקחיים מוציאים את גבעול הלמון גראס וטוחנים את הבלילה במערבל ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את קרם קוקוס ומבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
 
 
 

מרק מינסטרונה חורפי

 
מצרכים:
כוס שעועית לבנה מושרת ומבושלת
חצי כוס שעועית ירוקה חלוטה וקצוצה
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 כרישה חתוכה לפרוסות
2 בצלים אדומים קצוצים לקוביות
4 גבעולי סלרי קצוצים
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות
1/2 כוס פרחי כרובית
1/2 כוס פטריות קצוצות
2 יחידות זוקיני חתוך לקוביות
4 כפות רסק עגבניות
חופן אורגנו טרי
חופן בזיליקום טרי
5 שיני שום קצוץ
מלח
פלפל
מעט סוכר
כוס פסטה פנה מבושלת חתוכה לטבעות
אורגנו יבש
4 כפות שמן זית
2 ליטר ציר ירקות
להגשה- פסטו ופרמזן מגורר
 
אופן ההכנה:
מוסיפים שמן זית לסיר גדול ומאדים את כל הירקות לפי הסדר הבא- מתחילים עם הבצל והכרישה, מוסיפים סלרי, כרוב, זוקיני וגזר. מאדים למשך כ- 5 דקות, לאחר מכן מוסיפים רסק עגבניות, מלח, פלפל, מעט סוכר, אורגנו יבש וטרי, בזיליקום ושום. ממשיכים לאדות על אש נמוכה עוד 5 דקות, מוסיפים ציר ירקות ומבשלים למשך 20-30 דקות, מוסיפים את השעועית הלבנה, שעועית ירוקה, תפוח אדמה, פרחי כרובית ופטריות וממשיכים לבשל לעוד כ- 20-30 דקות, טועמים ומשפרים טעמים. לפני ההגשה מוסיפים לצלחת ההגשה את הפסטה פנה, בהגשה מוסיפים כף פסטו ופרמזן.
 
 
 

מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים

 
מצרכים:
4 יחידות כרישה חתוכות לטבעות
2 שקיות ערמונים קלופים- פרוסים לפרוסות
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קצוץ
מלח
פלפל
4 כפות שמן זית
100 גרם חמאה
2 מיכלי שמנת מתוקה
5 שיני שום
2 ליטר ציר ירקות
חופן עלי מרווה
 
אופן ההכנה:
מאדים בסיר גדול את הכרישה עם שמן הזית והחמאה. מוסיפים את השום והמרווה, מוסיפים שקית אחת מהערמונים, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים ציר ירקות ומבשלים למשך 40 דקות. טוחנים במערבל ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים על אש קטנה לעוד חצי שעה, בודקים טעמים, משפרים לפי הטעם ומוסיפים את השקית השנייה של הערמונים. בהגשה מומלץ להוסיף פרמזן מגורר.
 

מרק בויבז דגים

 
מצרכים:
1 קילו אידרות דגים עם הראש (לוקוס, מוסר, דניס ואפשר גם תערובת)
ירקות קצוצים: 2 גזרים, 4 גבעולי סלרי אמריקאי, 2 יחידות בצל אדום, 2 יחידות כרישה, 2 יחידות פלפלים אדומים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
קופסא אחת של עגבניות שלמות חתוכות לקוביות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
5 שיני שום
גרידת תפוז מתפוז אחד
מלח
פלפל
חוטי זעפרן
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כורכום
2 ליטר ציר ירקות /ציר דגים
6 כפות שמן זית
1 יחידה שומר קצוץ
חצי כוס פסטיס או ערק
 
אופן ההכנה:
מאדים בסיר גדול את הירקות עם שמן הזית (גזר, סלרי, בצל אדום, כרישה ופלפלים), מוסיפים את אדרות הדגים, מאדים ל- 5 דקות מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות הקצוצות, מתבלים במלח, פלפל, זעפרן, כורכום, פפריקה ושום קצוץ, מוסיפים את נוזל הירקות או הדגים, מבשלים למשך כ 30-40 דקות על אש בינונית, מסננים ומחזירים לסיר את הנוזל בלבד, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. יש אפשרות להוסיף קוביות פילה דג ללא העור חתוך לקוביות. מוסיפים את הפסטיס או הערק, ומבשלים ביחד עם הדגים למשך 20 דקות, טועמים ומגישים.