בִמקוֹם - אתר לצעירים
 
 
 
כניסה לקהילת במקום
 
דואר אלקטרוני
 
סיסמה
 
שכחת סיסמה?
 
 
משתמש חדש?
 
 
 
 
לוח עבודה בקיבוץ.png
 
 
 

שם מעבר לפייסבוק

דף הבית > טיולים >  שם מעבר לפייסבוק
 
 
 

מאס לכם להצטופף במועדונים ספוגי זיעה תמורת מחיר מופקע? לא בא לכם למצוא במשך שבוע חתיכות קונפטי במקומות שונים בגופכם? "פיינל קאונטדאון" כבר לא עושה לכם את זה? בסילבסטר השנה יכולה להיות לכם אלטרנטיבה בדמות "החוג לסועד הנודד" שישמח לארח אתכם במשעולי רחף, הממוקמים בכביש שבין ערד למצדה. פה לא תעמדו שעה בשירותים, כאן אף אחד לא ישפוך עליכם וודקה רד בול ובטח שלא תצטרכו לרקוד מול בחורה במשך ערב שלם כדי לנסות להשיג אינטראקציה. פה יפתחו לכם בקבוק יין משובח, ימלאו עוד קערת פוייקה ואם תהיו טובים וחדים, אולי אור הכוכבים יעשה את העבודה ומסורת החג תשמר.
 
אירוע הסילבסטר של "החוג לסועד הנודד" יהיה בסך הכל המפגש השני שלו. מאחורי הרעיון והביצוע עומדים חברים ותיקים מימי הצבא - יוחאי נבו, במקור ממושב חצבה והיום מרמת גן, ותומר סולנה, במקור מקיבוץ חניתה והיום מתל אביב, שניהם בני 31.
 

למי שלא רוצה להיפגש בברים

"יוחאי הוא שף במקצועו", מספר תומר, שבעצמו מתמחה ביין כמי שעובד בחברה המייבאת לארץ יינות ואלכוהול. "פעם בשנה הוא מארגן לחבר'ה מהמילואים מפגש קולינרי אצל ההורים שלו בחצבה. אחרי האירוע האחרון דיברנו על כמה המפגשים האלה מוצלחים, ואיך הם טוענים לנו את המצברים בכל פעם מחדש - ופתאום חשבנו שאולי חוויה כזאת יכולה לעשות טוב למבחר רחב יותר של אנשים". כך נולד הרעיון לייסד את החוג, שיכול להשתלב גם עם המקצועות של השניים וגם לספק מפגש ובילוי מסוג אחר לצעירים בגילם.
 
"שנינו מאוד אוהבים את תחומי העיסוק שלנו, והבנו שהחיבור הזה של יין ואוכל טוב עם אנשים טובים ומקום יפה יכול ליצור משהו שיהיה גם עסקי בשבילנו, אבל גם יענה על צורך שחסר להרבה מאוד אנשים היום", מסביר תומר. "אנחנו מאוד משקיעים באוכל שמוגש באירועים, ואני חושב שמסעדה שתגיש לך מבחר כזה של אוכל ויינות תפשוט את הרגל. בטבע אנחנו יכולים להציע לאנשים שתי ארוחות מפנקות (ערב ובוקר), מבחר יינות עצום ולינה בשטח במקום פרטי עם מקלחת, שירותים וחשמל, והכל ב-220 שקלים. מבחינת החוויה, לאנשים יש היום מעט מאוד מקומות להיפגש. מקומות המפגש העיקריים הם ברים, ואנחנו מציעים פה הזדמנות להיפגש בצורה נעימה ושקטה יותר. לדעתי אנשים שנמצאים במדבר, בטבע, מתחת לכיפת השמיים, מורידים מעליהם את כל המסכות וזו קרקע מעולה להכיר אנשים חדשים".
 
ועם כבר בהיכרויות עסקינן, הרי שאי אפשר שלא לתהות האם הרווקים שבינינו יוכלו למצוא שם את נשיקת החצות המיוחלת. "החוג לא נפתח במחשבה לייעד אותו דווקא לפנויים פנויות", מבהיר תומר, "אבל אחרי החוג הראשון גילינו שזה בהחלט דבר דומיננטי, כי מגיעים אנשים ממש טובים ונוצר ביניהם חיבור מצוין".
 
ויש רוב לרווקים בחוג הזה?
"דווקא לא. בחוג הקודם היה רוב לזוגות שהגיעו יחד, אבל מצד שני זה מתאים להיכרויות ומגיעים גם רווקים ורווקות. בפעם שעברה היו קצת יותר בנות וממוצע הגילאים היה באזור ה-30".
חוץ מההורמונים, יש, כאמור, גם אוכל ויין. הרבה אוכל ויין. בין המנות המגוונות ניתן למצוא אסאדו, שני סוגי פוייקה, תבשיל "קדירת הנודד", מטפונה מדברי ועוד. "יוחאי מאוד אוהב להכין אוכל שקשור למדורה ועושה את זה מצוין", מסביר תומר על בחירת התפריט, "כרגע אנחנו מכינים בעיקר דברים מהסוג הזה כי הם מאוד מתאימים למדבר ולהווי המדורה. תחום האלכוהול מתרכז בעיקר ביין ואני מנסה להתאים את סוגי היין לאוכל ולהרחיב קצת את גבולות הגזרה המוכרים שבין המרלו לקברנה סוביניון".
 
מה קורה מעבר לאוכל והיין?
"כל ההתנהלות היא חופשית לגמרי. בחוג הקודם הרבה אנשים הביאו כלי נגינה, גיטרות, דרבוקות ושירונים, ואחרי האוכל כולם התאספו במרכז האוהל ושרו שירים באווירה מעולה. זה לא טיול שנתי. למי שמחפש פעילות ביום המחרת אנחנו יכולים להמליץ על מסלולי טיולים בסביבה, או להציע לאנשים להתלוות אלינו לאיזה מסלול נחמד, אבל זה רק ברמה הספונטנית".
פחות ספונטניות תמצאו בהגעה, אותה יש לתאם מראש, כשלאירוע הספציפי הזה מספר המקומות מוגבל ל-60 איש בלבד, כך שאם תרצו לקבל את השנה החדשה בשלוות המדבר עם הרבה יין ואוכל טוב, תצטרכו למהר ולהתקשר לתומר (054-6772157) או ליוחאי (052-3666127). למרות שבהזמנה מוגדר החוג כדרך להכיר אנשים שלא רק דרך הפייסבוק, הדרך לדלות עוד פרטים על האירוע או על האירועים הבאים היא דרך הרשת החברתית בקבוצת "החוג לסועד הנודד". טוב, נו, יש דברים שאי אפשר לברוח מהם, אפילו לא למדבר.