ביום ראשון השבוע התקבלה בבג"ץ "הודעה מטעם המדינה", ובה נאמר כי המדינה מבקשת להקפיא את צווי הפינוי לנוע"ל בחנתון, שניתנו על ידי סגנית רשם האגודות השיתופיות, עד לדיון ולהכרעה בבית המשפט המחוזי בנצרת בערעורים שהוגשו לו לגבי חנתון. לבית המשפט המחוזי הוגשו שני ערעורים על החלטת בית משפט השלום. ערעור אחד על ידי גרעין הנוע"ל, שרוב תביעותיו למעט אחת נדחו, והשנייה על ידי המדינה, שביקשה למחוק על הסף את תביעת הנוע"ל לזכויות בנחלות ה
קיבוץ. ביום שני השבוע דן בית המשפט המחוזי בסוגיה בהרכב של שלושה שופטים, שמסרו כי החלטתם תינתן בהמשך. אם המחוזי יחליט לדחות את תביעת הנוע"ל, סביר להניח כי בג"ץ יאמץ את החלטת הרשם, וישים קץ לסכסוך הממושך בחנתון. אם המחוזי יחליט שיש לחברי הנוע"ל בחנתון זכויות בנחלות הקיבוץ, העימות המשפטי יימשך.
חברי
הנוער העובד והלומד בחנתון הקימו אוהל מחאה בצומת אלונים שמטרתו, על פי הצהרתם, לקרוא להגיע לפשרה שתמנע את גירושם מהקיבוץ. האוהל יופעל מרביעי עד שבת, יתקיימו בו הדרכות ותערוכה המסבירה את סיפור חנתון, וכן שיחות ופעילויות תרבות.
חנתון חצוי בין החברים הוותיקים, שהחליטו על הפיכתו לקיבוץ מתחדש, ובין גרעין הנוער העובד והלומד, שהגיע למקום ב-2003 ומעוניין לקיים
אורח חיים שיתופי. ב-2006 מונה לקיבוץ מפרק מפעיל, עו"ד שגיא מירום, שלא הצליח לפשר בין הצדדים והחליט שגרעין הנוע"ל צריך להתפנות מהקיבוץ. מאוחר יותר הוצא נגד חברי הנוע"ל צו פינוי, ובתגובה הוגשה על ידם עתירה לבית המשפט העליון במטרה למנוע את הפינוי.
"לאחר שמונה שנות מועמדות לקיבוץ", נכתב בדף ההסבר שהוציאו חברי הנוע"ל לקראת הקמת אוהל המחאה, "לאחר שהיינו מעין חגורת מועמדים ששמרה על מכסות המים, על אמצעי הייצור ועל נחלות ה
קיבוץ... זורקים אותנו, 22 חברות וחברי הגרעין (גילאי 27-29) מביתנו, מקיבוצנו. הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת. עד היום אף גורם לא הציע לנו פתרון חלופי, אף גורם לא מוכן אפילו לדון עמנו על תוכנית פשרה קיימת, שגובשה בשנתיים האחרונות על ידי אנשי מקצוע ומומחים מכל התחומים. בחנתון מגרשים אותנו בגלל הצבע שלנו, בגלל דעותינו, בגלל אורח חיינו השיתופי, הצנוע, בגלל העשייה החינוכית ובשל כוונתנו להחזיק במשק חקלאי. זה לא 'רווחי'", ובהמשך: "בחנתון יש מקום להמשך קיומו וצמיחתו של קיבוץ מחנכים שיתופי ומשימתי, ליד היישוב הקהילתי ההולך ונבנה".
בינתיים נקבעות עובדות בשטח, שיקשו מאוד על שינוי ההחלטה לגבי חנתון. עד לפני זמן לא רב היו בקיבוץ 11 חברים בלבד, והיום יש בו 60 חברים שהתקבלו לחברות מלאה. הקיבוץ מוביל מהלך
קליטה הפונה למשפחות מהקהילה הקונסרבטיבית, שמחפשות חופש בכל הקשור לשמירת המסורת. "בבית הכנסת בחנתון הישיבה משותפת ללא מחיצה בין גברים ונשים, וכל חברי וחברות הקהילה לוקחים חלק פעיל בהנחיית התפילות", נאמר בפרסום למשפחות פוטנציאליות. "הילדים הקטנים מוזמנים לשחק בפינת המשחקים שבתוך בית הכנסת, תוך כדי כך האזנה לתפילות ולזמזום שירי התפילה. בשטחי הקיבוץ נהוגה שמירת שבת בפרהסיה".
גרעין הנוע"ל מיוצג בפנייה לבג"ץ על ידי עורכי הדין משה בלטר והילה נודלר ממשרד "בלטר, גוט, אלוני", והפנייה היא כנגד החלטתה של סגנית הרשם, עו"ד איטה ילין, לפנותם מבתיהם. לטענת העותרים, אין למשרד רשם האגודות סמכות להורות על פינוי מתיישב מביתו בקיבוץ.