בִמקוֹם - אתר לצעירים
 
 
 
כניסה לקהילת במקום
 
דואר אלקטרוני
 
סיסמה
 
שכחת סיסמה?
 
 
משתמש חדש?
 
 
 
 
לוח עבודה בקיבוץ.png
 
 
 

עולים לפלך

דף הבית > הדף הכחול >  עולים לפלך
 
 
 

עשרים חברי גרעינים של בוגרי השומר הצעיר מצטרפים לפלך, קיבוץ של קבוצות אוטונומיות המגשימות את ערכי השיתוף והשוויון בצורה שונה
 
ארבע קבוצות צעירות קיבלו החלטה בסמינר משותף, שהתקיים לפני כשבועיים, להצטרף לקיבוץ פלך שבגליל. חברי הגרעינים "רוח" ו"באמת" יצטרפו לקבוצות הצעירות "נמרוד" ו"הכרם" ולקבוצה הבוגרת "מפרצים" בהקמת קיבוץ הקבוצות של בוגרי השומר הצעיר ושל חברים נוספים.
 
חברי גרעין רוח יצטרפו לקיבוץ כבר באוגוסט הקרוב, וגרעין באמת יצטרף באוגוסט 2011. התוספת של כעשרים חברים נוספים חשובה מאוד עבור הקהילה הנוכחית, המונה כבר כ-54 חברים ומועמדים ו-19 ילדים.
 
ההחלטה לוותה בהתלבטויות רבות ובחיבוטי נפש לא מעטים. במכתב שפרסמו לחבריהם בתנועה כתבו הקבוצות: "מתוך התחשבות מרבית בשיקולים האישיים והקבוצתיים, ובמקביל, מתוך חשיבה על דרכה של התנועה, על אופקי התפתחותה ועל עשייתה, הגענו להחלטה על התקבצותנו בפלך".
 
"זה מרגש, כי זו בחירה משותפת של כל הקבוצות", מסבירה מעין סיגל, 26, בת קיבוץ ניר יצחק וחברת גרעין רוח, "אנחנו הולכים להגשים את הערכים שאנחנו מאמינים בהם. זה מחזק את השותפות בינינו, והתחושה היא של צעד היסטורי לבנות מודל חדש לקיבוץ. לעומת זה", מוסיפה סיגל, "מפחיד לעזוב את המוכר ולהשתלב בקיבוץ, להבין איך הדבר הזה עובד. ההחלטה דרשה מאיתנו לעשות ויתורים כאלה ואחרים שלא קלים לנו. בסך הכול, יש לנו רצון גדול להצליח".
 
בפלך אומרים, כי ההחלטה מהווה חיזוק משמעותי לניסיון המורכב המושקע בהקמת קיבוץ פלך בשנים האחרונות, אך עם זאת מלאכת יישוב הקיבוץ עוד לא תמה. על מנת להביא את הקיבוץ ליציבות הדרושה לבנייה ארוכת טווח, תצטרך תנועת השומר הצעיר להשקיע עוד מאמצים רבים בגיבוי ההחלטה ובעידוד קבוצות וחברים נוספים לחבור לקהילה השומרית הצעירה.
 
פלך הוקם על ידי הקיבוץ הארצי בשנת 1981. אחרי מספר גרעיני נח"ל שהגיעו ועזבו נעשה ניסיון לבססו בשנות ה-90 כקיבוץ עולים. גם ניסיון זה לא צלח, ורגע לפני פירוק הקיבוץ ביקשה תנועת השומר הצעיר לעשות ניסיון אחרון ולהופכו ליעד בתהליך ההגשמה המתחדש של השומר הצעיר. המוסדות הסכימו לרעיון, ולאחר דיון במזכירות הקיבוץ הארצי ובוועידת השומר הצעיר התקבלה ההחלטה בשנת 2001.
 
בהסכמות על אופי קיבוץ פלך נכתב: "הקיבוץ מורכב מקבוצות אוטונומיות, אשר מגשימות בחייהן את ערכי השיתוף והשוויון בצורה שונה, ונשזרות בקהילה. כל קבוצה מעצבת את אורח חייה ובוחרת את רמת השיתוף הכלכלי ואת האינטימיות המתאימים לה". עוד נכתב: "קיבוץ פלך הוא קיבוץ חינוכי-משימתי, השואף להשפיע על פניה של החברה הישראלית".
 
פורסם לראשונה ב"דף הירוק"