כאישה דתיה ששירתה בצה"ל, ואשר השתתפה בכנס החיילות הדתיות לפני שבועיים, ברצוני להביע הסתייגות נחרצת מהדברים שהובאו כביכול מפיו של הרב רונצקי.
מאז קום המדינה משרתות נשים דתיות בצה"ל. בשנים האחרונות, נעשית בצה"ל עבודת מטה ושטח במטרה לאפשר לבנות דתיות להתגייס לצה"ל ולשרת שירות משמעותי ומלא מבלי שהדבר יפגע בצרכיהן הייחודיים של הבנות. הראייה להצלחתה של התוכנית הינה המספר הגדול של חיילות וקצינות דתיות המשרתות בצה"ל בקשת תפקידים רחבה ומגוונת.
הכנס לפני שבועיים היה כנס ראשון מסוגו. אני סבורה שיש להצדיע לרב רונצקי, ליועצת הרמטכ"ל לענייני נשים ולצה"ל, שלאחר 60 שנות קיומו של צה"ל מצאו לנכון להקשיב, לטפל, ולחזק את החיילות הדתיות שהחליטו להתנדב לשירות בצה"ל, הגם שהן פטורות ממנו על פי חוק.
דבריו של הרב רונצקי בכנס, כמו גם דבריהם של כל הדוברים האחרים, עסקו בחיילות המשרתות בצה"ל. הכנס לא עסק בבנות לפני שירות, ובבחירה להתגייס ו/או לא להתגייס. הרב רונצקי דן עם החיילות על אתגרי השירות, ואכן ציין שהכיר את אשתו במהלך שירותו ושירותה הצבאי. הרב רונצקי לא נשאל על עמדתו ההלכתית או הערכית לגבי עצם הגיוס של נשים דתיות לצה"ל. החיילות הדתיות חכמות ויודעות ומכירות את עמדת הרבנים הרווחת, אותה גם שמעו ב- 12 שנות לימודן במערכת החינוך הדתית.
יחד עם זאת, חשוב לדעת כי מאות רבות של נשים צעירות דתות בוחרות מידי שנה לשרת בצה"ל ובחזית החברה הישראלית מתוך תחושת שליחות, אהבת העם והארץ ורצון לקחת חלק כתף אל כתף עם כל יתר בני ה- 18 בישראל המשרתים בצה"ל צבא העם.
יפעת סלע היא מנכ"ל אלומה המכינה ומלווה בנות דתיות לקראת גיוס והמובילה את פרויקט "משרתות באמונה – הכנה לצה"ל לבת הדתית"